KEFE

Meghívó Tanulmányútra VII.

A Katolikus Egyetemisták és Főiskolások Egyesülete az Az EFOP-5.2.2-17 ’Utca, köz: közöd van hozzá’ Transznacionális jógyakorlatok alkalmazása a helyi közösségek módszertani támogatására című projektje a társadalmi szerepvállalás erősítése érdekében támogatja az utcaközösségek létrejöttét és fenntartható működését. A tanulmányútjaink célja olyan kisközösségek felkutatása és megismerése, melyek rendelkeznek a projekt értékeivel és közösségösszetartó hatással vannak a lakosokra és követendő mintaként szolgálhatnak más közösségek számára.

Az Egyesület a projekt keretei közt ezúton meghívja a projektpartner szervezetek képviselőit, valamint az érintett célcsoport érdeklődő tagjait a projekt tanulmányútjára, melyet 2019. október 12-én, Bordányban tart.

A tanulmányút programja:

A Bordányba szervezett tanulmányúton olyan szervezeteket ismerhetnek meg a résztvevők, akik hatékonyan tudnak együttműködni településfejlesztési, közösségi kohéziót segítő céljaik érdekében a település vezetésével, és szívesen beszámolnak e fejlesztést segítő módszereikről. A tanulmányúton bemutatásra kerül a Család- és KarrierPONT, valamint az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér és Községi Könyvtár, melyek egyaránt sikeresen működnek, nagymértékben hozzájárulnak a bordányi közösségfejlesztéshez, elvégzett munkájuk jógyakorlatokként továbbadhatók.

A tanulmányút célja:

Gyakorlati ismeretanyag és jógyakorlatok gyűjtése a helyileg szerveződő kisközösségek alakításáról és működéséről, melyek segíthetik hasonló közösségek létrehozását. A programmal kapcsolatban bővebb információt az Egyesület elérhetőségein kérhetnek.