KEFE

Nemzetközi konferencia az utcaközösségekről

Szegeden, 2020. január 31-én tartotta projektzáró nemzetközi konferenciáját az Utca, Köz, közöd Van hozzá Transznacionális Jó Gyakorlatok Alkalmazása a Helyi Közösségek Módszertani Támogatására című projekt. A transznacionális együttműködésben négy ország: Magyarország, Románia, Szlovákia és Szerbia vett részt.
A konferencián hat szakember tartott előadást közösségfejlesztési témakörökben, majd egy kerekasztal beszélgetés keretében a projektpartnerek mutatták be az elért eredményeket, sikereket.
A résztvevők megismerhették a projekt részét képező átfogó transznacionális kutatás céljait és eredményeit, valamint betekintést nyerhettek abba az ajánláscsomagba, mely a kutatás és a gyakorlati tudástranszfer eredményeiből készült és melyhez nyilvánosan hozzáférhetnek majd a közösségfejlesztéssel foglalkozó szakemberek.
A konferencián bemutatásra kerültek a szerb és a magyar közösségfejlesztés jellemzői, sajátosságai, a problémák és a kihívások, melyekre megoldási javaslatokat is kaphattak a jelenlévők.
Egy hasznos nemzetközi jógyakorlat bemutatása után két szintén nemzetközi előadás következett az Egyesült Államok közösségfejlesztési gyakorlatáról napjainkban, valamint a keresztények közösségépítéséről Pakisztánban.
A nemzetközi konferencia által tovább szélesedett a projekt megvalósításában résztvevő szereplők és szakemberek ismeretszerzése és információcseréjéje, mely hozzájárult projekt céljaként megjelölt nemzetközi gyakorlati tudástranszfer állandó biztosításához.