KEFE

Elkészült az Ajánlásgyűjtemény

Az Utca, Köz, Közöd Van Hozzá Projekt keretében elkészült az ún. Ajánlásgyűjtemény, mely a kutatásokon és a gyakorlati tudástranszfer tevékenységen alapuló módszertani ajánlás-csomag, melyben rendszerezve vannak a döntéshozók figyelmébe ajánlott megoldási lehetőségek.

Az ajánlásgyűjtemény ahhoz kíván hozzájárulni, hogy ténylegesen működő, nem csak látszólagos, a közösség puszta létéért létező közösségek szülessenek városi és vidéki terekben egyaránt. A kötetben olyan gyakorlatok kerülnek bemutatásra, amelyek valóban élő, aktív és fenntartható, szomszédi, vagy utcai szintű, tehát területileg szerveződő mikroközösségek megjelenéséhez járultak hozzá.

Az Ajánlásgyűjteményt elsősorban azoknak szól, akik szívesen foglalkoznának aktív helyi közösségek létrehozásával, és ezek támogatásával annak érdekében, hogy jól működő mikroközösségekre épülő társadalmi környezet jöjjön létre régió-szerte. Pl.: helyi lakossági csoportoknak; helyi ügyekkel, érdekképviselettel foglalkozó civil szervezeteknek; helyi kulturális szervezeteknek, intézményeknek; helyi ifjúsági szervezeteknek; települési, kerületi, városi önkormányzatoknak.

Az Ajánlásgyűjtemény célcsoportja másodsorban a településfejlesztési hivatalok, ügynökségek; a közösség- és településfejlesztő szakemberek és nem utolsó sorban a társadalom egésze, hiszen a projekt távlati célja, hogy aktív helyi közösségekből, a felmerülő problémákra hatékonyan, több szempontból adekvát választ adni képes csoportokból épüljön fel a társadalom, amely összességében nyitott közösséget és prosperáló gazdaságot eredményez országos és regionális szinteken is. Ezért ezt a kötetet ajánlható minden aktív polgár figyelmébe.