KEFE

Hygge, a szomszédolás boldoggá tesz

A hygge (hüge) életérzés Dániából ered. Nincs pontos jelentése, ez inkább egy hangulat, olyasmit jelent, mint jól lenni, meghittség, megnyugtató, barátságos társas együttlét, az élet apró örömeinek élvezete. Hygge élményt okoz, amikor áthívjuk magunkhoz a szomszédainkat, vagy a barátainkat beszélgetni, egy italra, vagy főzünk a családdal, esetleg beülünk egy szórakozóhelyre sörözni az ismerősökkel. Tehát majdnem minden hygge, ami boldogsággal, nyugalommal, harmóniával tölt el minket.

A jó közösséghez tartozás boldoggá tesz. Kutatások szerint boldogságunk szintjéhez nagyban hozzájárul a társas kapcsolataink minősége és mennyisége. Tehát minél több emberrel vagyunk jó viszonyban, annál kevésbé leszünk magányosak, szomorúak, stresszesek és annál inkább nő az önértékelésünk, javul a közérzetünk, sőt még az immunrendszerünk is erősebb lehet.

Tehát mindennapi és hosszútávú jólétünk érdekében törekedjünk a közösségi kapcsolataink fenntartására, ápolására, állandó erősítésére, hiszen a legjobb hygge pillanatok azok, amikor jó társaságban vagyunk, formalitások nélkül, fesztelenül.

Hívjunk meg barátokat, szomszédokat és fogadjuk el a meghívást!