KEFE

Meghívó Tanulmányútra VIII.

A Katolikus Egyetemisták és Főiskolások Egyesülete az Az EFOP-5.2.2-17 ’Utca, köz: közöd van hozzá’ Transznacionális jógyakorlatok alkalmazása a helyi közösségek módszertani támogatására című projektje a társadalmi szerepvállalás erősítése érdekében támogatja az utcaközösségek létrejöttét és fenntartható működését. A tanulmányútjaink célja olyan kisközösségek felkutatása és megismerése, melyek rendelkeznek a projekt értékeivel és közösségösszetartó hatással vannak a lakosokra és követendő mintaként szolgálhatnak más közösségek számára.

Az Egyesület a projekt keretei közt ezúton meghívja a projektpartner szervezetek képviselőit, valamint az érintett célcsoport érdeklődő tagjait a projekt tanulmányútjára, melyet 2019. október 25-én, Szegeden tart.

A tanulmányút programja:

A tanulmányút helyszíne a Szegeden működő Interact közösség. A program során a résztvevők megismerhetik a fiatal korosztály közösséghez tartozásának motivációit, a közösségben való részvétel formáit, véleményét, nézőpontját a közösségi élettel kapcsolatban. A fiatalok látásmódja hozzájárulhat ahhoz, hogy olyan elemekre, problémákra, egyéb jellemzőkre is felhívják figyelmünket, amelyeket a felnőtt, idősebb generációk figyelmét elkerüli.

A tanulmányút célja:

Gyakorlati ismeretanyag és jógyakorlatok gyűjtése a fiatalok által szerveződő kisközösségek alakításáról és működéséről, melyek segíthetik hasonló közösségek létrehozását. A programmal kapcsolatban bővebb információt az Egyesület elérhetőségein kérhetnek.